Rugemaskiner

Køb en fuldautomatisk rugemaskine og opnå gode resultater, hvad enten du er nybegynder eller erfaren opdrætter af hobbyhøns.

Du kan udruge kyllinger og andet fjerkræ som en professionel og vælg mellem modeller til 24 æg eller 80 æg.

Metoden gør det muligt at udruge alt fra hønsefugle til svømmefugle.

Rugemaskiner er udsolgt for i år, men der kommer nye smarte modeller i det nye år.

8 resultat
Varer i kurven
Varer i kurven
Varer i kurven
Varer i kurven
Kyllingemor
499,00 kr
Varer i kurven
Varer i kurven
Æggelyser
299,00 kr
Varer i kurven
Hygrometer
149,00 kr
Varer i kurven

KØB AF RUGEMASKINE

Os hønseejere - vi kender det alle. Vi følger med alle vegne og kan ikke undgå at blive fristet af alle de mange smukke hønseracer, der findes i denne verden.

Skrukhøns kan være gode hønsemødre, men de er jo ikke altid skruk, når der passer os. Efter mange overvejelser besluttede jeg mig derfor at købe en rugemaskine til at udruge med.

Køb af rugemaskine kan være svært i den jungle af modeller, der er på markedet, og da jeg er lidt sippet med, hvad der kommer ind i mit hjem og også fandt ud af, at de fleste modeller var udviklet med henblik på funktionalitet alene, tog det tid at finde rugemaskiner til afprøvning.

Jeg havde jo nogle krav, udover at rugemaskinen skulle være pæn og funktionel, så skulle den også være let at bruge - og det er alle rugemaskinerne fra Rosenbud.

AT RUGE ÆG I EN RUGEMASKINE

UDRUGNING AF ÆG

Mange erfarne avlere har gjort det til en hel videnskab at udruge æg på en rugemaskine. Det behøver det ikke at være.

Jeg har altid troet, at det var kompliceret at ruge på maskine, så indtil jeg fandt de italienske modeller fra FIEM, lod jeg skrukhøns klare opgaven på bedste vis.

Nybegynder som jeg var, indenfor maskinudrugning, var jeg meget bekymret for, om jeg ville lykkes med at ruge æg til kyllinger på en rugemaskine. Men de her rugemaskiner er både for den uerfarne, som den meget erfarne, og de er til at forstå og der skal ikke stilles og justeres hele tiden.


NÅR SKRUKHØNEN FORLADER REDEN I UTIDE

Det har alle os med høns prøvet. At finde en rede med æg, som hønemor bare har forladt og bestemt ikke har tænkt sig at kommen tilbage til. Så er det rart at have en rugemaskine, der hurtigt bliver klar til at overtage opgaven. Hvis du altid ruger i det samme rum med din rugemaskine, vil temperaturindstillingen sjældent skulle justeres. Det er bare at tænde for maskinen, æggene i og tjekke temperaturen det første døgn, og herefter følge den vanlige fremgang.

RUGEÆG

Når vi nu endelig har fundet en hønseholder, der har lige netop de høns, som vi har drømt om længe, så er det lidt surt, hvis man ikke har en skrukhøne til udrugning eller at ens høns ikke helt har styr på rugemetoden.

Så er det godt med en rugemaskine, der er nem at bruge.


KRÆVER DET STOR VIDEN AT UDRUGE KYLLINGER?

Nej, men mange mindre rugemaskiner er udviklet af fagnørder, der laver rugemaskiner til industrien.

De principper der skal til, for at en kæmpe skabsruger til flere hundrede æg er effektiv, er ikke nødvendigvis de samme metoder for udrugning af 10-90 æg.

Derfor er Rosenbuds rugemaskiner udviklet til os almindelige hønseholdere, hvor æstetik, brugervenlighed og effektivitet er i højsædet.

OPLEV FORDELENE VED EN RUGEMASKINE

DRIFTSSIKKER RUGEMASKINE

Tror du at det kræver konstant opsyn med rugemaskinen for at få et godt resultat, så gælder det ikke her. Maskinerne er yderst stabile og driftssikre, når de først er i gang med rugningen.


KYLLINGER FRA RUGEMASKINE

Vælger du at udruge kyllinger i maskine, har du mulighed for at ruge kyllinger, når det passer dig og du har styr på processen inde i maskinen. Med det gennemsigtige låg kan du udefra følge udrugningen og klækningen af kyllingerne.


BØRN OG KYLLINGER

Børn er nysgerrige og vil gerne lære nyt. Så en rugemaskine, hvor alle kan følge hele udrugningen er vigtig, hvis det skal blive til en lærerig proces for børn og voksne. Der er lavet flere pædagogiske undersøgelser omkring børn og læring fra æg til høne, du kan læse mere her. Så giv børnene en oplevelse, de aldrig glemmer. De vil altid huske dengang i udrugede egne kyllinger, der blev til de høns, der lægger gode sunde æg.

Har man behov for at kunne måle fugtighed i maskinen, kan et lille Hygrometer være en mulighed. Rosenbuds hygrometer er fremstillet i Tyskland af en lille meget erfaren virksomhed, der ikke laver andet.

Rosenbud har desuden skrevet en artikel om Udrugning af kyllinger, hvor du kan læse mere om processen og kendetegnene ved en skruk høne.

MINE ERFARINGER MED RUGEMASKINER

Jeg tester alle produkter før de kommer her på webshoppen. Jeg har selv brugt Smart rugemaskinen til 4 rugninger og Christina Lassen en meget erfaren avler har testet Cosmo.

Min erfaring med udrugning i maskine var lig nul, da jeg startede. Som de fleste med høns i haven, havde jeg et ønske om at udvide min bestand med nogle sjældne racer og en dag kom muligheden for at købe rugeæg af de smukkeste Engelske Araucana.

Æggene blev købt dyrt og min skrukhøne fik dem under sig. Desværre blev der kun 2 kyllinger ud af 12 æg og de voksede op til smukke haner, begge to.

Så spirede drømmen om en rugemaskine. Markedet blev gennemsøgt, men jeg fandt, at den ene model vare mere klodset end den anden. Det så ud til at dem der laver rugemaskiner, kun tænkte på funktion og ikke på udseende eller brugervenlighed. De fleste rugemaskiner er så komplicerede, at det at ruge æg, bliver ren videnskab. Til sidst fandt jeg et firma, som havde forstået, at en rugemaskine godt kan være så flot at den kan indgå i en menneskebolig som et ekstra møbel, samtidig med at den på bedste pædagogiske vis giver indsigt i hele processen og ikke kræver en professor, for at virke.

2 modeller blev købt hjem. SMART til os almindelige havehønseholdere og en elektronisk til dem der gerne vil ruge flere kyllinger. Jeg kastede mig ud i opstarten af maskinen og blev forundret over hvor let det var at indstille temperaturen.Termometeret er rigtig smart placeret midt i maskinen og nemt at aflæse gennem låget.

Første rugning var med nyindkøbte rugeæg fra de Engelske Araucana. Jeg lod maskinen køre et par døgn uden æg, så jeg var sikker på at den fungerede stabilt. For at være på den sikre side satte jeg en fugtmåler (hygrometer) ind i maskinen. Æggene kom i og maskinen sat i gang. Der er to ledninger – en til motoren, der trækker den serielle vending og en til varmelegme og ventilator, der opvarmer og fordeler den varme luft i hele maskinen.

Ifølge producenten skal der fyldes vand i 2 ud af 4 kamre, når man begynder udrugningen, og så fyldes de sidste 2 kamre umiddelbart før klækning. Jeg fulgte anvisningen slavisk første gang og fik et fint resultat; 12 kyllinger ud af 15 æg. Nu fik jeg mere erfaring, maskinen kører virkeligt stabilt og holder temperaturen. Næste rugning lagde jeg et hygrometer i fra start og ingen vand i bunden, holdt øje med luftfugtigheden. Luftfugtigheden lå omkring 40-45% i hele perioden og 1 uge før klækning fyldte jeg vand i det ene kammer, så luftfugtigheden i rugemaskinen steg langsomt op til 55-60%.

Resultatet var fantastisk 14 kyllinger ud af 15 æg. Jeg følte mig som en stolt og professionel rugemaskine avler. Så nu kommer der gang i rugeriet, jeg kan planlægge hvornår jeg får kyllinger og slipper for besværet, når skrukhønen barsler, samme dag som jeg skal på ferie til udlandet. Nu får jeg kyllinger, når det passer ind i min hverdag.