Det siger andre om Rosenbud
- Beskrivelse
- Information
- Instruktion
Detaljer
10.000 jordrovmider rækker til ca 10 m2
25.000 rovmider rækker til ca. 25m2
Høns kan angribes af blodmider.
Blodmiderne suger, som navnet antyder, hønsenes blod.
Hønsene kan få blodmangel og lægge færre æg, hvis de har blodmider.
Blodmiderne formerer sig hurtigt i varmt vejr og kan føre til svækkede og i værste fald døde høns.
Har dine høns blodmider?
Symptomerne kan vise sig ved uro hos hønsene, blodmangel, blodplettede æg og ofte udslæt på hønsepassernes arme efter midebid.
Blodmiderne kan behandles biologisk med rovmider (Hypoaspis miles).
Blodmider kan suge så meget blod , at det betyder nedsat trivsel og reduceret æglægning i din hønseflok.

Yderligere information
God bekæmpelse af blodmider kan opnås ved brug af rovmiden “Biomil” , det latinske navn er Hypoaspis miles.
Ofte skal der flere behandlinger til før et angreb af blodmider er bekæmpet.
Ved konstateret angreb, bør hønsehuset rengøres og der skal ny ren strøelse ind i både redekasser som bund - husk at midler som virker udtørrende eller kemisk dræbende også udrydder rovmiderne.
Jordrovmider (Hypoaspis miles) er som voksne ca. 1 mm lange og brunlige.
De bor i eller på strøelsen og går ned i en dybde på ca. 20 cm. Det er altså sjældent, at man ser dem .
Jordrovmiderne trives særligt godt i fugtige omgivelser og de kan leve adskillige uger uden føde.
De er aktive ved temperaturer mellem 10 og 30°C.
Blodmiderne forlader hønsene om morgenen og gemmer sig i revner og sprækker, så har man et ekstra hønsehus, de kære høns kan flytte over i et par måneder, er det den nemmeste løsning.
Lad hønsehuset få en god gang frost vinteren over og de små mider giver op og huset er mide og lusefrit næste forår.
Jordrovmiderne drysses ud på underlaget i hønsehuset , i redekasserne og hønsegården.
Forebyggende anvendes ca 1000 stk./ m2 hver 4. uge .
Ved angreb af blodmider anvendes mindst 2500 — 5000/m2, første gang.
Produktet bør anvendes straks ved modtagelse, men kan opbevares et par dage ved 15 — 20°C. Produktet må ikke opbevares i køleskab.