Hurtig levering     Personlig service     E-mærket webshop
 

Foder og kosttilskud til høns

Sunde urter blandet op med sunde fedstoffer er lige hvad din høne har brug for, når der skal gives et ekstra tilskud under fældning, skrukperioder eller som kyllingefører.
Her er hvidløg, gurkemeje, ingefær, persille, mynte, oregano, kanel, palmeolie og krydderurter. Flere forskellige urteblandinger med alt hvad dine høns har brug for.

Sorter faldende

Sorter faldende

En pjusket høne


Alle os, der haft høns, som nærmest er helt skaldede under fældning, ønsker kun at gøre perioden så kort for hønen som mulig. Hvis det er efterår, har de stakkels dyr svært ved at holde varmen og er det sommer, er faren for solskoldning stor. De akutte skader kan hjælpes med et hønsedækken, men selve forløbet kan ikke stoppes og her har jeg med succes brugt kosttilskud med forskelligt indhold.


Nogen gange når jeg synes at mine høns ikke er helt på toppen, måske er de i fældning, har lige været skruk med kyllinger eller måske ligefrem været syge. Så kan jeg finde på at give dem forskellige kosttilskud. Hvidløg, gurkemeje og forskellige krydderurter er antibakterielle, og jeg bruger dem ofte i det daglige fodertilskud.


Et fed hvidløg i drikkevandet siges at kunne mindske orm og parasitter i hønens fordøjelsessystem. Timian er antiseptisk og for nogen et vidundermiddel mod virusinfektioner.


Mine høns får altid hvidløg i drikkevandet og så får de kosttilskud i form af foderstænger med alverdens guf specialudviklet til høns.

Høns får kosttilskud
 

Spildfri Foderautomat

Wise Feeder, den kloge foderautomat, som minimerer madspild.

Høns der fælder

Gode råd er dyre, for der er bare nogle som mister alle fjer på en gang. Det eneste, vi kan gøre, er at sørge for at de får så god og alsidig en kost som muligt.


De gode urter i Rosenbuds kostetilskud giver hønsene et ekstra boost og styrker deres immunforsvar og jeg synes mine høns hurtigere kommer på toppen igen.


Når din høne bliver skruk

En skrukhøne har brug for god og alsidig kost, hun vil ligge fast på reden og kun forlade den en gang i døgnet for at klatte, støvbade og spise og drikke.


Du skal ikke tilbyde din høne mad på ”sengekanten”, for hun har brug for at komme ud og soignere sine fjer og klatte – En skrukhønes klatter kan være 4 gange så store som almindelige hønseklatter.


Når hønen selv kommer ud på sin daglige luftetur, så skal der til gengæld være mulighed for god og nærende kost og frisk drikkevand. Din høne vil have godt af en urtekosttilskud, det er nemt og hurtigt for hønen at spise og den får på en nem måde tilført essentielle vitaminer og mineraler. Tilbyd dine høne froskelligt korn, grus og småsten til kråsen samt et urtetilskud.


En skrukhøne kan være meget vedholdende og måske ønsker du ikke kyllinger lige nu, så det gælder om at få hende til at holde op med at ligge der i reden. Jeg plejer tålmodigt at flytte hønen ud af redekassen, hver gang jeg kommer forbi hønsehuset og fjerne alle æg, så der ikke er noget der tilskynder hende til at blive liggende. Det kan godt tage mange dage, men tålmodighed belønnes. Når hønen er afskrukket, skal hun tilbydes korn og gerne et kosttilskud så vil hun hurtigt komme på toppen igen.


Hønemor med kyllinger

Det er hårdt arbejde at være skruk, ligge stille i 21 dage og bagefter at tage vare på en kyllingeflok, der løber i alle retninger.


Det kræver energi og absolut sund kost for en hønemor at opfostre en flok kyllinger.


Høns der plukker hinanden

Det kan hurtigt blive en udbredt sport i hønsegården at fjerplukke hinanden. Har dine høns først fået smag for dette, kan det ende med skaldede høns og måske med store sår.


Høns er jo ikke onde, men deres naturlige instinkt siger dem at pikke i alting for at se om de kan spises. Derfor er forebyggelse altid det bedste. Giv hønsene opgaver og udfordringer, når de skal være i hønsegården og undgå at de finder på at plukke hinanden. Hentastic produkter er variedere og du finder nemt et der passer til dig og dine høns.


Kortere fældeperiode

Høns fælder alle deres fjer en gang om året og i den periode er deres immunforsvar nedsat, da de bruger store mængder næringsstoffer, til at danne nye fjer. De vil være mere modtagelige for smitsomme sygdomme og utøj.


Med et kosttilskud fra Hentastic, sikrer du dig, at hønsene får tilført nødvendige næringsstoffer i den tid, hvor de nye fjer vokser ud.

Høns i hønsegården

Sunde høns i haven med urtetilskud

Høns i haven vil finde mange gode sager, når de går rundt, men som med mennesker, kan man jo ikke altid være sikker på at de får det helt rigtige, så et tilskud af vitaminer, mineraler og andre gode sager kan være nødvendigt.


Giv dine høns Hentastic og du er sikker på at de har fået et sundt kosttilskud. Du kan læse mere om urter og høns her en meget informativ side på engelsk om brug af urter til at fremme høns sundhed.


Undgå kedsomhed i hønsegården

Det sker jo at høns må være i hønsegården i længere perioder. Så er det godt med udfordringer, der beskæftiger hønsene på en naturlig sund måde.


Det forhindrer kedsomhed og uheldige følger såsom fjerplukning og kannibalisme.


Giver du dine høns Hentastic hønsestænger giver du dem oplevelser , udfordringer og et sundt kosttilskud på en gang.

Teknisk information: Hentastic

Hentastic’s produkter er et tilskudsfoder til høns, fremstillet af 1 kvalitets varer og 100 % vegetabilske ingredienser. Ikke alene er tilskudsfoderet fyldt med naturlige urter og mange antioxidanter, det giver også dine høns udfordringer og forhindre kedsomhed i hønsegården.


Det unikke blend af gode urter er velkendt for at forebygge luftvejssymptomer, men er også fantastiske til at vedligeholde en sund fjerdragt hos dine høns.


Produkterne indeholder i varierede mængder:

  • Kokosolie
  • Timian
  • Gurkemeje
  • Hvidløg
  • Ingefær
  • Mynte
  • Oregano
  • Kanel


Foderkager

De smagfulde foderkager med 100% vegetabilsk indholdfyldt med vitaminer, mineraler og uundværlige urter, der alle stimulerer æglægning. De proteinfyldte foderkager medvirker til en stærk og naturlig vækst og indeholdet af naturlige antioxidanter, hjælper med at styrke immunsystemet.


Dine høns kan ikke få for meget af disse fantastiske foderkager, server dem I den praktiske foderkageholder eller anden anvendelig beholder, og dine høns vil få glæde af de skønne næringsstoffer.


Hønsestænger

Hentastic® hønsestænger er specielt sammensat af 100% vegetabilske ingredienser som basis godbidder til dine høns. Hønsestængerne er fyldt med naturlige gode produkter for at tilføre almen velbefindende og den specialfremstillet holder til hønsestængerne er en ægte kedsomhedsforstyrrer. Hønsene vil være aktive i timer.


Hønsestænger findes med Kanel, der er kendt for at regulerer fedt I maveregionen og stabiliserer, blodsukkeret. Eller med hvedemel, palmeolie, oregano, mynte, gurkemeje og hvidløg. Hønsestænger giver dine høns den ekstra wellness faktor, der holder hele dagen.


Find også hønsestænger i special jumbo udgave med hvedemel, palmeolie, oregano, mynte, gurkemeje og hvidløg. Indeholder 450 gram og kan med fordel hænges op i den specialdesignede Jumbo holder.

Lille kylling
Kyllinger og hønsemor
Grønt hegn
Kyllinger og mor på gård
Vibeke Pold

Vibeke Pold

Vibekes erfaringer

Jeg tester alle produkter før de kommer her på webshoppen. Det er mange år siden, jeg begyndte at bruge urter til mine høns. I starten lagde jeg alverdens duftende krydderurter i hønsenes redekasser, tænkte at de måske kunne få alle mulige kryb til at holde sig væk og jeg har faktisk ikke det store problem med utøj i min flok.

De sidste år har jeg puttet tørrede krydderurter i foderet og hvidløg i drikkevandet. Det fungerer fint, men glad blev jeg, da jeg fandt Hentastic. Her er et urtetilskud presset i stænger og indeholdende alle de skønne ting høns har brug for.

I dag synes jeg at fældningsperioderne er blevet kortere, hønsene ser mere sund ud og de er aldrig syge. Under den sidste fugleinfluenza epidemi, var det er stor udfordring at alle høns skulle være spærret inde under tag og her hjalp fodring med urtestænger og foderkager. Mine høns var travlt beskæftiget dagen lang og havde slet ikke øje for at pille hinanden.


Høns bag hegn

Send en besked til os

Når du trykker på knappen sendes en besked til os. Vi svarer hurtigst muligt tilbage!
Loading...
Vent venligst ...