Hurtig levering     Personlig service     E-mærket webshop
 

Formidling af fjerkræ

Her på siden finder du et udvalg af høns til salg. Rosenbud agerer mellemmand mellem kunde og sælger. Ønsker du at sælge dine høns, så skriv til os på hoens@rosenbud.dk.


Bemærk venligst: Rosenbud sælger på ingen måde levende dyr, men gør blot information om høns til salg tilgængelig her på siden. Al handel sker mellem dig som kunde og den opdrætter, der sælger høns.

Sorter faldende

Sorter faldende

Mine erfaringer med hønseracer

 

Maran høne

Maran er en mellemstor race af fransk oprindelse, der lægger brune æg, nogle lægger helt mørkebrune æg. Maran høne vejer 2,5-3 kg og hanen 3-3,5 kg og et æg vejer 55-60 gram, hønen kan lægge op til 225 æg om året.

Den brune farve på en Maran æg er tilført efter skaldannelsen og kan derfor få ridser i farven, hvis man bruge halm i redekasserne.

Maran er en rolig race uden det store behov for at flyve højt, så de kan fint gå i haven med et flytbart hønsenet til at holde dem ind på deres område. Findes i flere farvevarianter, men den sorte høne med fjer på benene (løbene) er den originale.

De kan blive skruk og er som regel gode kyllingemødre.


Brahma høne

Denne er en af de helt stor hønseracer, der oprindeligt stammer fra Indien, men er videreudviklet som en kødhønserace i USA. De lægger cremefarvede æg.

Brahmahønen vejer ca. 3 3/4kg og hanen ca. 4 3/4 kg og et æg vejer 55-60 gram og de lægger 150-200 æg pr år. Den brune farve på en Maran æg er tilført efter skaldannelsen og kan derfor få ridser i farven, hvis man bruge halm i redekasserne.

Brahma er selvom den er stor (hanen kan blive op til 75 cm høj) en meget rolig og tillidsfuld race, som nemt kan holdes bag et lavt hegn i haven. Jeg har aldrig oplevet en aggressiv Brahmahane i min hønsetid og har altid nydt synes af de store høns i min have.

Brahma findes i mange forskellige farvevarianter. Hønen har en middelevne til at blive skruk og er gode kyllingemødre.


Araucana og Engelsk Araucana

En mindre hønserace, der oprindeligt stammer fra Chile, men er indført i Europa allerede i 1500 tallet og fra ca. 1930 udviklet til den engelske Araucana. Hønsene lægger turkise æg. Farven på skallen stammer fra galde, som bliver tilført kalklaget under dannelse af skallen.

Forskellen på de to racer er at den Engelske Araucana har hale som andre høns, men den oprindelige Araucana ikke har halefjer. Hanen vejer ca. 2,6-3,2 kg og hønen 2 – 3 kg og et æg vejer normalt 50-55 gram.

Araucana er en anderledes nysgerrig og meget selvstændig fugl, med dem i hønseflokken kommer du aldrig til at kede dig.

De findes i grå, hvid, blå, sort samt et utal af varianter af de farver. De kan flyve, men mine gør det aldrig, så igen er et lavt havehegn nok til at holde mine på afgrænsede områder.

De kan blive skruk og er som regel gode mødre.


Orpington høne

Stor race, der ikke flyver og som derfor kan holdes bag et lavt hegn. Det er en rolig og tillidsfuld race. Orpington findes i mange farvevarianter.

Hønen vejer ca. 3,5 kg, hanen vejer ca. 4,5 kg. Et æg vejer ca. 56 gram og den ligger ca. 180 æg om året.

Hønen er som regel en god kyllingemor, men kan også være klodset og komme til at træde æggene i stykker.


Creme Legbar høne

Hønserace udviklet i England omkring 1940 som en industrirace. De kendestegnes ved de turkise æg og at kyllinger kan kønssorteres som nyklækkede.

Hønen vejer som voksen ca 2,5 kg, hanen vejer ca. 3 kg. De turkise æg vejer ca 60 gram. De bliver sjældent skruk og lægger cirka 220 æg om året.

Creme Legbar holdes af mange for de flotte æggefarver, men det er også en naturlig nysgerrig høne, der gerne følger med i alt hvad der sker i haven og de er altid med på noget nyt.

De kan være flyvske, så et tag på hønsegården er at foretrække, hvis de ikke skal forfalde til at sove i dine eller naboens træer.


Silkehøne

De er fluffy, de er finurlige, og de er bestemt unikke! Silkehøns er underholdende personligheder og smukke at se på.

Det er en af de mest populære hønseracer. De har ikke fjer som andre høns men en fluffy og dunet fjerdragt. Silkehøns har en ekstra bagtå på hver fod og den har blålig hud og kød. Silkehøns stammer fra Asien og er en gammel race.

Det er en lille høne, der bare vejer 1 kg og hanen vejer ca. 1,5 kg og ægget vejer i snit 38 gram og den lægger cirka 100 små fine cremefarvede æg om året.

Silkehønen bliver nemt skruk og det kan være et problem at de skrukker nærmest hele sommeren, men de er fantastiske kyllingemødre.

Silkehøns skal man holde alene for underholdningsværdiens skyld.

Loading...
Vent venligst ...