Hurtig levering     Personlig service     E-mærket webshop
 

Brevkasse: Høns i haven

 
Hane i huset

Haner galer ved solopgang og kan være en kilde til irritation for dine naboer. Ikke alle mennesker synes det er dejligt at stå op med hønsene hver dag året rundt, så hvad betyder det for en hønseflok at være haneløs?

Læs mere
Har dine høns orm

Har mine høns orm?

20/10/2019 08.15

Hvordan ser du om dine høns har indvoldsorm? Det er altid bedre at forebygge end at helbrede, og mange af de husråd der findes mod orm hos høns er rigtig effektive.

Læs mere
Små kyllinger

Hvornår fryser kyllinger?

10/10/2019 08.15

Foråret er over os, og mange har allerede skrukhøns og kyllinger på vej i haverne. De seneste dage har jeg fået mange spørgsmål om nyklækkede kyllinger og mange er bekymrede for, om de kan holde varmen.

Læs mere
Vindæg

Vindæg er æg uden skal

06/10/2019 08.15

I ny og næ lægger en høne et vindæg, altså et æg uden skal. Mange spørger derfor "Er min høne mon syg? Er æggene farlige at spise?" Læs mine svar på de spørgsmål her.

Læs mere
Æg i æggebakker

I Danmark er det ikke tilladt at vaske æg, der skal sælges, fordi det bryder den naturlige antibakterielle hinde - men hvordan kan du så holde dine æg fri fra snavs?

Læs mere
Høne med hønsedækken

Jeg har mange gange fået spørgsmålet - "min høne ser forfærdelig ud, den har knækkede fjer og små sår på ryggen, hvad er der galt?" Få mine råd til forebyggelse her.

Læs mere
Hønseflok - hakkeorden

Hvorfor slås mine høns?

01/09/2019 12.10

Mine høns slås - hvorfor er de uvenner? Hakkeorden er blandt os mennesker et grimt ord med en meget undertrykkende betydning. I en hønseflok har ordet en helt anden betydning.

Læs mere
Høne i støvbad

Behøver mine høns at støvbade om vinteren? Der er jo ikke meget utøj, der kan overleve i kulden. Støvbadning er en meget vigtig del af hønens fjerpleje.

Læs mere
Høns i sne

Frostvejr er den bedste og mest naturlige metode til at få mindsket bestanden af utøj i hønsehuset. Så glæd dig, hvis vi får udsigt til en lang frostperiode, men gør følgende ting inden frosten kommer.

Læs mere
Høne med lus

Høns kan få flere forskellige slags lus, men den mest almene er fjerlus. Det er en art, der lever hele sit liv på hønen og smitter ved nærkontakt eller ved brug af samme støvbad over længere tid.

Læs mere
Ingen æg hos hønen

Ingen æg?

20/07/2019 09.30

Det er helt naturligt for høns ikke at lægge æg i perioder. Men hvorfor er det lige, at der ingen æg kommer? Det kan skyldes mange ting - læs de mulige grunde til hvorfor hønen ikke lægger æg.

Læs mere
høne i mørke

På et eller andet tidspunkt oplever alle hønseejere problemer med deres hønseflok. Hønsene vil ikke gå ind i hønsehuset, når det bliver mørkt eller de sover alle mulige andre steder end på deres pind.

Læs mere
Vibeke Pold

Vibeke Pold

   

Brevkasse om høns i haven

I over 30 år har jeg selv holdt høns i haven, og jeg har efterhånden oplevet de fleste udfordringer - og fundet løsninger på dem.

Derfor har jeg nu gang i en lille "hønsebrevkasse" hvor du er mere end velkommen til at sende dine spørgsmål ind på vpo@rosenbud.dk

Her på siden finder du svaret på alle de spørgsmål, som jeg har fået ind i brevkassen.

Loading...
Vent venligst ...