Hurtig levering     Personlig service     E-mærket webshop
 

Brevkasse: Høns i haven

 
Blodmider

Blodmider i hønsehuset

14/05/2019 08.15

Blodmider skal tages alvorligt, de suger blod fra hønsene og kan hvis de får lov at formere sig uhæmmet medføre svækkelse i flokken. Læs her hvordan du kan bekæmpe blodmiderne.

Læs mere
Små kyllinger

Hvornår fryser kyllinger?

10/04/2019 08.15

Foråret er over os, og mange har allerede skrukhøns og kyllinger på vej i haverne. De seneste dage har jeg fået mange spørgsmål om nyklækkede kyllinger og mange er bekymrede for, om de kan holde varmen.

Læs mere
Æg i æggebakker

I Danmark er det heldigvis blevet lovligt for os have-hønseholdere at sælge vores æg. Der er nogle få regler for salg af æg fra Hobbyhold, som du kan læse her.

Læs mere
Æg i æggebakker

I Danmark er det ikke tilladt at vaske æg, der skal sælges, fordi det bryder den naturlige antibakterielle hinde - men hvordan kan du så holde dine æg fri fra snavs?

Læs mere
Kalkben høne

Har mine høns kalkben?

11/03/2019 12.10

Kalkben hos høns kan være en tilbagevendende tilstand i en hønseflok. Derfor er det vigtigt at tage hånd om behandlingen, så snart man opdager det.

Læs mere
Kylling i rugemaskine

Vi vil gerne have kyllinger, men vi har ingen skrukhøne - er det meget svært at udruge i maskine? Sådan kommer du i gang med en rugemaskine.

Læs mere
Høne med hønsedækken

Jeg har mange gange fået spørgsmålet - "min høne ser forfærdelig ud, den har knækkede fjer og små sår på ryggen, hvad er der galt?" Få mine råd til forebyggelse her.

Læs mere
Hønseflok - hakkeorden

Hvorfor slås mine høns?

01/03/2019 12.10

Mine høns slås - hvorfor er de uvenner? Hakkeorden er blandt os mennesker et grimt ord med en meget undertrykkende betydning. I en hønseflok har ordet en helt anden betydning.

Læs mere
Høne i støvbad

Behøver mine høns at støvbade om vinteren? Der er jo ikke meget utøj, der kan overleve i kulden. Støvbadning er en meget vigtig del af hønens fjerpleje.

Læs mere
Høns i sneen

Fryser mine høns?

31/01/2019 12.10

Er det ikke synd for mine høns, at det er så vådt og koldt udenfor? Fryser de ikke? Kan de holde varmen i vintervejret? Læs her hvad du kan gøre, hvis vi har en lang periode med frost og tøvejr.

Læs mere
Høns i sneen

Fryser vandet i hønsehuset?

23/01/2019 11.10

Høns har brug for frisk vand ligesom alle andre levende skabninger, så når nattefrosten sætter ind og vandet fryser til is, i hønsenes drikketrug er gode råd dyre. Læs mine råd her.

Læs mere
Høns i sne

Frostvejr er den bedste og mest naturlige metode til at få mindsket bestanden af utøj i hønsehuset. Så glæd dig, hvis vi får udsigt til en lang frostperiode, men gør følgende ting inden frosten kommer.

Læs mere
Høne med lus

Høns kan få flere forskellige slags lus, men den mest almene er fjerlus. Det er en art, der lever hele sit liv på hønen og smitter ved nærkontakt eller ved brug af samme støvbad over længere tid.

Læs mere
Ingen æg hos hønen

Ingen æg?

20/01/2019 09.30

Det er helt naturligt for høns ikke at lægge æg i perioder. Men hvorfor er det lige, at der ingen æg kommer? Det kan skyldes mange ting - læs de mulige grunde til hvorfor hønen ikke lægger æg.

Læs mere
høne i mørke

På et eller andet tidspunkt oplever alle hønseejere problemer med deres hønseflok. Hønsene vil ikke gå ind i hønsehuset, når det bliver mørkt eller de sover alle mulige andre steder end på deres pind.

Læs mere
Vibeke Pold

Vibeke Pold

Brevkasse om høns i haven

I over 30 år har jeg selv holdt høns i haven, og jeg har efterhånden oplevet de fleste udfordringer - og fundet løsninger på dem.

Derfor har jeg nu gang i en lille "hønsebrevkasse" hvor du er mere end velkommen til at sende dine spørgsmål ind på vpo@rosenbud.dk

Her på siden finder du svaret på alle de spørgsmål, som jeg har fået ind i brevkassen.

Loading...
Vent venligst ...